Spring naar de inhoud

Mijn missie

De laatste 15 jaar leerden we aan een exponentieel tempo bij over het menselijk microbioom. Grote onderzoeksprojecten zoals het Amerikaanse NIH Human Microbiome Project, MetaHIT (EU) en het Vlaams Darmflora Project zorgden ervoor dat we inzicht kregen in de samenstelling en functionaliteit van het darmmicrobioom. Er werden correlaties gevonden tussen bepaalde darmbacteriën en een hele reeks welvaartsziekten zoals obesitas, inflammatoire darmziektes, kanker, en zelfs neurologische aandoeningen zoals autisme en depressie. Dat dit een veelbelovend onderzoeksdomein is, bewijst ook de snelgroeiende, wereldwijde markt van microbioomgebaseerde bedrijven en producten.

Dat darmbacteriën belangrijk zijn voor onze gezondheid is snel bij het bredere publiek bekend geworden, voor een stuk door populair-wetenschappelijke communicatie in de media. Maar het grootste deel van de educatie gebeurt voornamelijk via commerciële kanalen.

Born to be microbial® is ontstaan vanuit de noodzaak om helderheid te scheppen in de beschikbare wetenschappelijke publicaties en commerciële adviezen. Gedreven door een jarenlange expertise in het darmflora-onderzoek, vertaalt ze wetenschappelijke bevindingen over het darmmicrobioom naar mensentaal en praktische toepassing, en dit volledig vrij van commerciële belangen. Haar missie is om basiskennis over en inzicht in onze eigen microbiële natuur te creëren, en te integreren binnen de huidige gezondheidszorg.

Nieuwsbrief

Rosemarie heeft me inzichten gegeven, waardoor ik op een andere manier advies ben gaan geven aan patiënten.
Voor mij is de grote troef van deze webinars de onafhankelijke visie van de expert.
Het is fijn te kunnen bijleren van iemand die zo dicht bij het onderzoek staat en waarvan je hoort dat ze dit met passie doet.

Sofie Es – Osteopaat

Gezondheid kan je actief sturen door een gezonde levensstijl en voeding. Hierbij krijgen we hulp uit onverwachte hoek: het darmmicrobioom. Dr Rosemarie De Weirdt van “Born to be Microbial” legt je deskundig uit hoe deze microbiële wereld ons dagelijks bijstaat en wat wij kunnen doen om onze microbiële partners een duwtje in de rug te geven.
Warm aanbevolen !

Tom Van de Wiele – Professor Universiteit Gent